Zinzino

Zinzino

Miben más a Zinzino otthon is elvégezhető tesztje?

2018. április 11. - Egyensúly

Szervezetünk omega-6:3 egyensúlyáról már több bejegyzésben is írtunk, hiszen a felborult egyensúlyi állapot számos egészségügyi kockázattal jár (gyulladások, magas vérnyomás és koleszterin, szív- és érrendszeri betegségek stb.), éppen ezért szükséges odafigyelni a megfelelő omega-6 és omega-3 bevitelre. De hogyan ellenőrizhetjük ezt az arányt?

Például a Zinzino saját fejlesztésű tesztjével

Szerencsére ma már nem kell a sötétben tapogatóznunk, ha meg szeretnénk ismerni vérünk zsírsavprofilját, hiszen számos módon megtehetjük ezt. Ennek egyik módszere a Zinzino BalanceTest elvégzése – a tesztet önmagában és a Zinzino halolajával együtt is megvásárolhatjuk. Jó-jó, de mit mutat a teszt? Az otthon is egyszerűen elvégezhető BalanceTestet a vérben található omega-3, omega-6 és egyéb zsírsavak vizsgálatára hozták létre a Zinzino, a vérmintákat pedig egy norvég laboratórium, a Vitas AS elemzi. A teszt elvégzése kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, az anonim eredményt pedig már 20 napon belül megkapjuk.

Mit kell tudni a Zinzino szárázvércsepp-vizsgálatáról?

Szárazvércsepp-vizsgálat során az ujjbegyből összegyűjtött vércsepp segítségével adunk mintát, szemben a hagyományos, vénás lipidanalízissel. Az így kapott zsírsavprofil tükrözi az étrendi zsírbevitelt, ami egészségügyi állapotunkkal is összefügg. Ez a zsírsavprofil azokat a zsírtípusokat mutatja, amelyeket szervezetünknek a sejtekbe, a szövetekbe, illetve a sejtmembránokba kell építenie. Ez a 11 zsírsav a következő: palmitinsav, sztearinsav, olajsav, linolsav, alfa-linolénsav, gamma-linolénsav, dihomo gamma-linolénsav, arachidonsav, eikozapentaénsav, dokozapentaénsav és dokozahexaénsav.

A Zinzino tesztje otthon is gyorsan elvégezhető

A BalanceTest egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerűen, fájdalommentesen, otthon is elvégezhető. A cég mindent biztosít ehhez: a teszten kívül a doboz egy ujjbegyszúrót és alkoholos törlőkendőt is tartalmaz, valamint az előre megcímzett válaszborítékot, ahová a tesztet kell küldeni. De nézzük, hogyan kell elvégezni a Zinzino tesztjét! A tesztpapír kivétele után tisztítsuk meg ujjunkat (ajánlott a gyűrűsujj) az alkoholos törlőkendővel. A véráramlást úgy is segíthetjük, hogy leengedjük a kezünket magunk mellé 20 másodpercre és jól megrázzuk. Az ujjbegyszúrót a használati útmutató szerint készítsük elő, majd helyezzük az ujjunkra és nyomjuk addig, amíg nem hallunk egy kattanást. A vércseppeket a tesztpapír két fülére kell helyeznünk, ám figyeljünk arra, hogy kézzel ne érintsük a füleket. Legalább 3-3 csepp vér szükséges mindkét papírra. Várjunk legalább 10 percig, hogy a vércseppek megszáradjanak, majd a két azonosító címke megfelelő helyre történő felhelyezése után rakjuk a tesztet tartalmazó fémtasakot a borítékba.

Fontos: jegyezzük meg az azonosítót, hiszen az eredményt csak ezzel tudjuk megtekinteni. Ezután nincs más dolgunk, mint türelmesen várni. A teszteredmény elkészültéről a Zinzino 20 napon belül értesítést küld, ezután az egyedi azonosítóval lépjünk be a www.zinzinotest.com oldalra, ahol elolvashatjuk a részletes eredményünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://zinzino.blog.hu/api/trackback/id/tr4513780662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása