Zinzino

Zinzino

Élelmi rostok? A Zinzino ZinoBiotic tartalmazza a legfontosabbakat!

2018. május 16. - Egyensúly

Az élelmi rostokkal kapcsolatban rengeteg tévhit él bennünk, pedig az egyik alapvető táplálkozási tanács is úgy szól, hogy fogyasszunk minél több rostot, hiszen az jótékony hatással van a szervezetünkre, illetve tápcsatornánkra. De nézzük meg, milyen tévhitek keringenek a rostfogyasztással kapcsolatban, és vajon a Zinzino rostkeveréke mennyire hasznos az élelmi rostok bevitele szempontjából.

Tévhit: a rostok szénhidrátok, ezért csak hizlalnak

Bár a rostok valóban a szénhidrátok családjába tartoznak, mégsem szívódnak fel, csupán megkötik a felesleges salakanyagokat, a méreganyagokat, így azok kiürülnek a szervezetből. Rostok fogyasztásával nem jár kalóriatermelés, éppen ellenkezőleg! Mivel telítik a bélrendszerünket, ezért csökken az éhségérzet, vagyis fogyókúrás diéta esetén is hasznos.

A Zinzino ZinoBiotic-ban található rostok hozzájárulnak a gyomor teltségérzetéhez (amely segíthet az étvágyszabályozásban), ezzel egyidejűleg pedig csökkentik a puffadást és elősegítik a rendszeres bélműködést. Egy jó tanács: legyünk türelmesek, hiszen a szervezetünknek kell egy kis idő, amíg megszokja a baktériumpopuláció rostok által kiváltott növekedését, ám ez a szakasz viszonylag hamar elmúlik.

Tévhit: minél több rostot fogyasztunk, annál jobb

Ilyenkor is igaz a mondás, miszerint jóból is megárt a sok. Sem a túl kevés, sem pedig a túl sok (több mint 60 gramm) rostfogyasztás nem tesz jót a szervezetünknek – emésztési problémákat okozhat, így többek között haspuffadás, hasmenés is jelentkezhet. A túlzott rostfogyasztás nagy mennyiségű székletürítéssel is együtt jár, ilyenkor viszont a fontos tápanyagok (így a zsírban oldódó vitaminok, a kalcium, a vas és más ásványi anyagok) is távoznak a szervezetből.

A Zinzino terméke pontosan annyi rostot tartalmaz, amennyire szükségünk van

Az egészséges emberek számára ajánlott rostmennyiség 25-35 gramm naponta – emellett érdemes sok folyadékot fogyasztani. Nemcsak a zöldségek és gyümölcsök, hanem a teljes kiőrlésű, magvas, rozsos, barna kenyerek, a búzakorpa, a zab, a köles és a hüvelyesek is remek rostforrások. A rostok a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkentik, de cukorbetegség esetén is tanácsos a sok rosttartalmú étel fogyasztása.

zinzino-elelmi-rost.jpg

A ZinoBiotic ötféle élelmi rostot tartalmaz, ami a vastagbél egészének jót tesz. Ezek a rostok elősegítik a vastagbélben található jó baktériumok növekedését – ez azért fontos, mert ezek a jó baktériumok felelnek pl. az immunrendszerünk „oktatásáért” is, továbbá javítják a hangulatot, az állóképességet és az általános egészségi állapotot.

A bejegyzés trackback címe:

https://zinzino.blog.hu/api/trackback/id/tr4813887506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása