Zinzino

Zinzino

Zinzino AquaX, a halolajas rágótabletta legújabb kihívója

2018. május 09. - Egyensúly

Úton-útfélen olvashatunk a halolaj pozitív hatásairól, egészségre vonatkozó előnyeiről, ám sajnos sokan nem szeretik sem a hal, sem az olaj ízét, főleg nem a textúráját. Mit tehetünk ilyenkor? És mi a helyzet akkor, ha gyermekünknek szeretnénk omega-3 étrend-kiegészítőt adni, de már kinőtt a rágható kapszulákból?

Miért fontos az omega-3?

Az omega-3 a hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának összefoglaló elnevezése. Olyan nélkülözhetetlen zsírsavak, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért az étrendünkbe kell illeszteni. Különböző típusú omega-3 zsírsavak léteznek: a rövidebb láncú zsírsavak a növényvilágból, a hosszabb láncú omega-3 zsírsavak (eikozapentaénsav, dokozahexaénsav) pedig tengeri forrásokból származnak. Az EPA és a DHA zsírsavakat főként olajos halakban, így szardíniában, makrélában, szardellában és lazacban találjuk meg.

És persze a Zinzino BalanceOilban

Az EPA és a DHA minimálisan ajánlott napi bevitele országonként és szervezetenként eltérő: az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 250 mg, míg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 200-500 mg EPA és DHA bevitelét ajánlja. Sajnos modern étrendünk sokkal több omega-6 zsírsavat tartalmaz, mint omega-3-at, így az omega-3 bevitel rendkívül fontos a megfelelő egyensúly eléréséhez. Miért? A túlzott omega-6 zsírsavak bevitele elősegíti a krónikus gyulladást, ezért sokan az omega-6 és omega-3 zsírsavak 5:1 arányát javasolják. A Zinzino halolajai pedig pontosan ebben segítenek, hiszen nemcsak halolajat, hanem olívaolajat és D-vitamint is tartalmaznak.

Miben más a Zinzino AquaX?

Az AquaX abban különbözik a hagyományos BalanceOiltól, hogy természetes emulgeálószerének (Aquacelle) köszönhetően könnyen feloldódik vízben, narancslében és lényegében bármilyen hideg folyadékban. Így nemcsak gyerekek, hanem azok is bátran fogyaszthatják, akik nem szeretik a halolaj ízét – helyette ezentúl egy citromos ízű italt kapnak. A halolajon kívül a BalanceOil különleges, hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat is tartalmaz, amely polifenolokban rendkívül gazdag. A Zinzino BalanceOil optimális agyműködést biztosít, jót tesz a szívnek, erősíti az immunrendszert, valamint elősegíti a normál vérnyomást és izomműködést, a csontok erősségét és a fogak egészségét.

zinzino-aquax-gyerek.jpg

A Zinzino AquaX adagolása

A BalanceOil napi adagját testsúly alapján számoljuk ki, eszerint: 0,15 ml BalanceOil x testsúly kg. Tehát egy 50 kg-os felnőtt esetében 7,5 ml, míg egy 80 kg-os felnőtt esetében 12 ml fogyasztása javasolt. Várandósság, szoptatás és vérhígító gyógyszerek esetén továbbá érdemes kezelőorvosunkkal is konzultálni. Az AquaX-et elkeverhetjük bármilyen folyadékban (kivéve forró italok), citromos ízének köszönhetően pedig gyerekek is bátran fogyaszthatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://zinzino.blog.hu/api/trackback/id/tr1913857354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása